18 застосунків, які треба встановити під час війни

Як бути поруч зі своїми близькими на відстані, навчитись та перевірити свої знання з першої медичної допомоги, дізнатись про вибухонебезпечні зони, підняти бойовий дух мемами та потішитись втратами російських військ? На кожне з цих питань є відповідь у магазині застосунків вашого смартфона.

Які застосунки можуть стати в пригоді, окрім Дії, єТривоги та Карти тривог — розберімося в матеріалі.

Для підтримки бойового духу

Мемомет

Застосунок для створення мемів та колажів від ReFace. Допомагає підтримувати бойовий дух та гарний настрій.

Доступний на iOS та Android.

РКИН: трекер військових втрат рашистів

Віджет «Русский корабль иди на…», що показує втрати техніки російських окупантів. Доступний лише для iOS, але потішний, тож вартий уваги. Спочатку показував і кількість загиблих, але через політику Apple розробникам довелося прибрати цю статистику. Там також є мапа повітряних тривог по областях.

Завантажити на iOS.

Сканер QR і штрих-коду

Допомагає бойкотувати російські товари. Відсканувавши штрих-код зможете дізнатись країну-виробника товару. 

Доступний на iOS та Android.

Корисні мапи

MineFree 

Застосунок, що показує небезпечні території. Встановивши його, вам надходитимуть сповіщення в разі наближення до вибухонебезпечних зон. Там ви також можете повідомити про підозрілі знахідки.

Доступний на iOS та Android.

DeepState Map 

Не застосунок, але теж корисний ресурс. Це сайт з мапою, що дозволяє орієнтуватися у ситуації на фронті. 

EasyWay

Застосунок, що відстежує на мапі розташування громадського транспорту, показує маршрути, зупинки, орієнтовний час очікування та вартість проїзду. Також має офлайн мапи та нагадує про комендантську годину. Сервіс працює не лише в Україні, а і в Молдові, Сербії, Хорватії й Болгарії, тож допоможе зорієнтуватися у незнайомому місті.

Доступний на iOS та Android.

Для допомоги військовим

Bachu.info

Застосунок, в якому можна передати інформацію про рашистські війська та техніку. Інформація надійде одразу до офіційного чат-бота СБУ. Навіть якщо у вас немає інтернету, ви можете створити повідомлення, яке автоматично відправиться щойно з’явиться зв’язок.

Доступний на iOS та Android.

ТиХто

Застосунок, що перевіряє особу. Використовується зазвичай військовими на блокпостах або поліцією, але завантажити його можуть і цивільні. 

Там можна перевірити чи справжній паспорт, чи не розшукується ця людина або знаходиться під санкціями, чи входить до списків колаборантів, терористів та інше. Вся інформація збирається з відкритих джерел. 

Доступний на iOS та Android.

Для дітей

Bebbo

Застосунок від ЮНІСЕФ, що допомагає батькам піклуватись про малюків під час війни. Там знайдете поради з виховання та розвитку діток до 6 років. Там також знайдете поради щодо здоров’я малюків — про щеплення та грудне вигодовування. Ще є актуальні в умовах війни поради, наприклад, як самостійно зробити підгузок.

Доступний на iOS та Android.

Hearty app

Застосунок для того, щоб перемкнути увагу дітей та покращити їхній психічний стан та настрій в умовах війни. Тут знайдете прості ігри, аудіоказки українською та інші цікавинки для діток.

Доступний на iOS та Android.

BetterMe: Mental Health

Застосунок, що допомагає зменшити стрес та зосередитись на хорошому. Тут є різні практики розслаблення, заспокоєння та медитації. Адже щоб заспокоїти дітей, батьки в першу чергу мають подбати про свій стан. Також є розділ з порадами, як підтримати психологічний стан дітей під час війни.

Доступний на iOS та Android.

VOS

Застосунок, що допоможе покращити ментальне здоров’я за допомогою штучного інтелекту та персоналізованих завдань. Тут знайдете трекер настрою, афірмації, дихальні вправи та отримуватимете звіти про самопочуття. Гарний варіант для більшого самопізнання та саморефлексії.

Доступний на iOS та Android.

Здоров’я: допомога хворим та пораненим

Helsi

Тут можна записатися на безплатні онлайн-консультації до лікарів потрібного вам профілю навіть з приватних медичних закладів. Для цього декларація з лікарем або направлення вам не потрібні. 

Доступний на iOS та Android.

TacticMedAid

Цей застосунок описує, як надавати першу домедичну допомогу в різних ситуаціях. 

Має два розділи — інформацію для цивільних та для військових. В першому розділі знайдете інформацію про зупинку кровотечі, адже це найпоширеніша причина смерті в умовах війни. А у розділі для військових дізнаєтеся, що робити при опіках, втраті свідомості та різних видах поранень. 

В застосунку можна також пройти тест та перевірити свої знання правил надання домедичної допомоги.  

Доступний на iOS та Android.

Перша мобільна допомога

Застосунок, що створений на базі програм першої допомоги Британського Червоного Хреста. Тут знайдете всю інформацію, необхідну для надання допомоги у найпоширеніших ситуаціях. В застосунку є відео, інтерактивні опитування та зрозумілі покрокові інструкції. Просто завантажте застосунок та оберіть країну, щоб завантажити інформацію. Так ви матимете до неї доступ навіть без інтернету.  

Доступний на iOS та Android.

Спілкування

Two Way: Walkie Talkie

Перетворює смартфон на рацію, але не зовсім. Застосунок працює лише при підключенні до інтернету. Створіть свій канал та поділіться ним із друзями.

Доступний на iOS та Android.

Obimy

Застосунок, що дає можливість обмінюватися з близькими віртуальними обіймами, поцілунками, а також ділитися своїм емоційним станом. Він зчитує біометричні дані, зафіксовані смартфоном. Це дозволяє відчувати серцебиття рідної людини, бачити кількість пройдених кроків та бути в курсі стану здоров’я рідних. Ще застосунок фіксує, скільки часу ви провели з близькими.

Доступний на Android та iOS.

Tribefy

Застосунок, схожий на соціальну мережу. Українці, що перебувають закордоном можуть знайти поруч земляків зі спільними інтересами, що допоможе соціалізуватися на новому місці та знайти друзів.

Доступний на iOS та Android.

Що далі?

Зібрали застосунки, що покривають майже всі потреби користувачів під час війни. Сподіваємося, що зовсім скоро ці програми адаптують свої функції під звичні потреби мирного життя.

А поки ми разом єдиним фронтом наближаємо перемогу кожен на своєму місці — поділіться з нами своїми цікавими знахідками. Ми додамо їх у матеріал 🙃

Які застосунки допомагають вам в умовах війни? Напишіть у коментарях.

Залишити відповідь

Дякуємо, що поділились