NFT-колекція Save Azov, вітчизняний безпілотник Spectator та інші гарні новини

Війна триває вже три місяці, а «2-3 тижні й все скінчиться» поки ніяк не настають. Це засмучує, бо позбутися ворога хочеться якнайшвидше. Але не варто втрачати бойовий дух, в нас є і гарні новини. ЗСУ так старанно працюють не для того, щоб ми з вами опускали руки, тож читайте нашу добірку позитиву.

«Виробники в тилу»: платформа з військовими товарами вітчизняних виробників

Тепер надійних українських виробників, що забезпечують військові потреби можна знайти в одному місці. Це зберігає час волонтерам та підіймає економіку України.

Команда «Робота в тилу» запустила платформу «Виробники в тилу», де зібрали українських виробників, що роблять необхідні військовим речі. 

Задача платформи — зібрати перевірених виробників з якісним сертифікованим товаром та скоротити час на логістику. Це дає можливість знайти виробника у регіоні поряд замість того, щоб чекати замовлення з-за кордону. 

Сервіс допоможе волонтерам, яких просять знайти надійне спорядження. Адже перед розміщенням товарів, виробник проходить 5 етапів перевірки.

Важливо ще те, що купівля спорядження в Україні триматиме гроші в країні та стимулюватиме її економіку. 

Зараз на платформі вже понад 50 виробників спорядження та супутніх речей. Щоб замовити — зв’яжіться з виробником на сайті або зверніться за вказаними контактами.

Діджитал перемоги країни

Україна продовжує показувати світу свою технологічність. «Дія» здобула нагороди у найпрестижнішій премії дизайну та реклами, а також створила нову послугу, що полегшує життя підприємцям.

Бренд «Дія» здобув дві нагороди на британській премії у сфері дизайну та реклами D&AD Awards. Нагороди в категорії «Local Solution» та «Digital Design».

Журі високо оцінило, як один застосунок змінив і продовжує змінювати життя цілої країни. Вже 2,5 роки «Дія» зменшує бюрократію і замінює її на пару кліків у смартфоні.

Ще одним кроком до зменшення бюрократії стала нова послуга для підприємців — єДекларація. Під час воєнного стану вона замінить 374 види документів — ліцензії, сертифікати тощо. єДекларація не потребує розгляду чиновника, тож можна починати працювати одразу, а не чекати на рішення 10 днів.

Михайло Федоров прокоментував: «Якщо ви — власник маленької кавʼярні, то раніше вам потрібно було сходити у 6 різних держорганів та зібрати близько 25 паперових документів. Цей бюрократичний квест тривав до 75 днів. У Дії це один електронний документ за 3 хвилини».  

Не ленд-лізом єдиним!

ЗСУ протестували вітчизняний безпілотник Spectator. Тест пройшов успішно.

Тест на полі бою Spectator пройшов на відмінно: він навів артилерію на наших ворогів. Це призвело до знищення бронетехніки рашистів та паливозаправника.

«Злітали безпілотником увечері на розвідку, підтвердили — працюємо. Притримали «смачненьке» на ранок наступного дня. Знову вилетіли й за підтримки зброї 2C7 чітко та обережно пропрацювали. Гарячий запах українського «Піона», а саме так називається ця гармата — останнє, що відчули окупанти», — так описують тестування військові.

Характеристики безпілотника:

Максимальна висота польоту – 2 км;

Максимальна швидкість – 120 км/год;

Довжина – 1295 мм;

Розмах крила – 3000 мм;

Тривалість польоту – 2 год;

Вага – 2 кг;

Радіус дії – до 50 км.

Відродження бізнесу у Бучі

В Бучі планують відкрити новий бізнес-консалтинг центр Visa, що працюватиме з малими та середніми компаніями. 

Про це заявив президент компанії Райан МакІнерні: «Це місто є не лише символом жахливих речей, що сталися під час цієї війни, а і символом витривалості та мужності».

Аукціон: рожева панамка Олега Псюка та статуетка переможців Євробачення

Група Kalush Orchestra зібрала 11 млн гривень та 900 тисяч доларів на допомогу ЗСУ. 

Речі розіграли фронтмен групи Олег Псюк разом із Сергієм Притулою. Щоб отримати панамку, охочим треба було переказати на конкретну картку мінімум 200 грн. За кожні 200 грн учасники отримували один запис у таблиці, з якої потім обрали переможця. Тож чим більша пожертва, тим більше шансів перемогти у розіграші.

В результаті 31 000 людей задонатили 11 млн гривень за можливість отримати рожеву панамку Псюка. Переміг Володимир, який задонатив 1000 гривень.

Скляний мікрофон отримало крипто-ком’юніті WhiteBIT. Їх ставка була найвищою і становить 900 тисяч доларів.

Паливні новини: корисний сервіс для автомобілістів

Тепер спроба заправити машину вже не буде рулеткою: ЛУН Місто дає подивитися де є паливо, порівняти ціни та обрати оптимальну АЗС.

ЛУН оновила корисну карту у «ЛУН Місто». Тепер тут можна знайти не тільки заправки, де є пальне, а і порівняти ціни на різних АЗС міста.

Також в застосунку можна залишати коментарі. Це допомагає спостерігати у реальному часі чи є пальне, яка черга та чи збігаються реальні ціни із цінами на карті. 

Для швидшого доставлення палива Європейський Союз відкрив «коридори солідарності» для нашої країни.

А для того, щоб зекономити свій час, на OLX з’явилися оголошення, де люди пропонують відстояти чергу на АЗС за вас.

777 NFT-зображень на допомогу ЗСУ

NFT-колекція Save Azov потенційно збере 128 000 гривень допомоги на ЗСУ.

Ентузіасти створили NFT-колекцію Save Azov, запуск якої заплановано вже на 1 червня. Колекція містить 777 зображень українських захисників у стилістиці pixel-art, 40% від продажів якої будуть передані на допомогу ЗСУ.

Спочатку планувалося передавати гроші на рахунок полку «Азов», але після евакуації з Азовсталі, організатори вирішили допомогти криптовалютному фонду Aid for Ukraine.

Стартова ціна зображень — 0.3 SOL, це 415 грн. Якщо всі токени куплять по мінімальній ціні, у фонд вдасться передати 128 000 грн.

Решта коштів піде на розробку NFT-гри, що буде присвячена пам’яті подій на заводі «Азовсталь». Бета-тест гри планується цього жовтня. Також планують створити освітній проєкт для підлітків, який представлять у липні.

Meta надасть «зелений» коридор українським зверненням

Meta почали працювати над модерацією українських звернень про необґрунтоване блокування проукраїнської інформації, і будуть покращувати цей процес.

Про це повідомив міністр Михайло Федоров під час Українського сніданку в Давосі на Всесвітньому економічному форумі. Компанія буде швидше модерувати українські запити. Це займе деякий час, але компанія вже адаптує свою політику.

Ця новина має потішити користувачів Facebook, які стикалися зі службою підтримкою компанії. 

Також стало відомо про відкриття офісу компанії в Україні. Сподіваємось, це покращить роботу соціальної мережі в нашій країні.

Спеціалісти Netflix, Youtube та Apple безплатно навчатимуть українців

Простір для стартап-спільноти LIFT99 запустив безплатну коучингову групу від екс-коачів Google, Microsoft, Apple, Netflix для українських підприємців.

Це проєкт, створений для підприємців, що постраждали від війни. Там вони зможуть скористатися допомогою однодумців і почути поради від людей з великим досвідом у сфері. Група збирається щосереди о 19:00 протягом кількох місяців, кожний раз з різним тренером. Серед бізнес-коучів:

  • Розаріо Лондоно, екс-коуч Netflix, Citigroup, BMW;
  • Марі Ауттьєр, продакт-директор Twitter;
  • Шері Хілі, екс-коуч Youtube, Paramount, Apple.
  • Фелікс Лін, екс-коуч Y Combinator, Tony Robbins, eBay.

Наступний курс почнеться 1 червня. Темою стане «Методика ощадливого запуску в екстремальні часи». Повний розклад курсів дивіться на сайті проєкту. Там також можна зареєструватись на найближчу подію.

Висновок

Це лише частина гарних новин, але цього достатньо, щоб нагадати як Україну підтримує весь світ та як сильно об’єднався наш народ у прагненні до свободи. Це допомагає вірити у те, що перемога не змусить себе чекати й от-от настане. Тож думайте про хороше та допомагайте ЗСУ тим, чим можете. Все буде Україна!

Залишити відповідь

Дякуємо, що поділились