ТОП 15 YouTube-каналів про DevOps

ТОП 15 YouTube-каналів про DevOps

Вивчення DevOps — це вічний процес, в якому потрібно постійно адаптуватися до світових трендів. Одним з найкращих джерел новин та цікавих фактів про DevOps є YouTube-канали. Підписавшись на них, ви дізнаєтеся про тенденції сфери, нові продукти та багато іншого.

Якщо цікавить інформація про відеокарти на 2022 рік, читайте на нашому сайті IT Education Blog.

У знань немає меж, тому зібрали, відфільтрували та опублікували для вас список світових YouTube-каналів про DevOps та хмарну інфраструктуру. 

Кращі YouTube-канали про DevOps на 2022 рік

  1. Bret Fisher Docker and DevOps
    Канал Брета Фішера — дуже цікаве місце, де ви дізнаєтеся багато корисного про Docker, Kubernetes та хмарну інфраструктуру. У нього справді цікаві дискусії на теми, що цікавлять розробників, системних адміністраторів та багатьох інших ІТ-фахівців. За словами Фішера, його відео трохи веселіші за технічні відео, що ви звикли бачити. 
  2. TechWorld with Nana
    YouTube-канал про DevOps, де ознайомитися з основними концепціями може навіть новачок. Нана — інженер з Австрії, яка знімає відео про Kubernetes, Docker, Jenkins та інші технології DevOps. Її контент зазвичай веселий і зрозумілий, саме тому вона має понад 430 тисяч підписників. 
  3. Stephane Maarek
    Канал Стефана Маарека присвячений Apache Kafka, AWS, gRPC та багато іншого. Автор є сертифікованим розробником AWS та архітектором SysOps, отже, йому є що розповісти світові.
  4. KodeKloud
    Тут матеріал в основному орієнтований на новачків. KodeKloud пропонує навчальні посібники з налаштування та використання Git, встановлення Kubernetes з нуля, DNS в Linux, архітектурі Kubernetes, знайомства з Docker, OpenShift, Ansible, Puppet, GitLab та багато іншого.
  5. Jeff Geerling
    У каналу Джеффа Герлінга понад 270 тисяч підписників, які цікавляться Kubernetes, Ansible, Raspberry Pi, GitHub та іншими подібними темами. У нього також є ціла добірка відео “Kubernetes 101”, де він регулярно транслює туторіали з різних тем, пов’язаних з Kubernetes (типу контейнери, DNS, TLS, Drupal). 
  6. tutoriaLinux
    Це канал Дейва Коена, досвідченого DevOps-інженера, який зараз працює в HashiCorp. Він має більш ніж 10-річний досвід роботи на IT-посадах, включаючи позиції інженера з веббезпеки, архітектора центру обробки даних, SRE та веброзробника. Він почав знімати відео для свого друга, який хотів розпочати кар’єру в ІТ-сфері. Сьогодні канал має понад 180 тисяч підписників та понад 13 мільйонів переглядів. У відеороликах Дейв висвітлює такі теми: DevOps, Linux, Kubernetes, Terraform, Git, Apache, Python та інші. Крім цього, він багато говорить про кар’єру у сфері ІТ.
  7. John Savill’s Technical Training 
    Велику увагу цей канал приділяє Azure, DevOps, PowerShell та іншим технологіям. Аудиторія тут активна, а сам автор відповідає на запитання та дає слушні рекомендації. Зараз канал має понад 7 мільйонів переглядів.
  8. DevOps
    DevOps Directive — це відносно новий канал на YouTube, активний з лютого 2020 року. За допомогою нього автор контенту на ім’я Сід хоче допомогти розробникам стежити за галуззю DevOps, яка постійно розвивається. Він надає відеоуроки, інтерв’ю, прямі трансляції та ініціює опенсорсні проєкти. У своїх відео він обговорює і Kubernetes, і бази даних, і CI/CD, і хмарні провайдери, і моніторинг, і навіть дає поради стосовно кар’єри. 
  9. Network Direction
    Цей канал пов’язаний із базовими навичками, які необхідні DevOps-інженерам для роботи з хмарною інфраструктурою. У той час як більшість мережевого контенту на YouTube зосереджена на сертифікації, Network Direction розкриває основи того, як працюють необхідні DevOps-інженеру мережі. Автор чудово справляється з діаграмами для зображення різних проблемних ситуацій. Останні його відео присвячені CCNA.
  10. Google Cloud Tech
    Усі основні хмарні провайдери (AWS, Azure, GCP) виготовляють високоякісний контент та розміщують його у вільному доступі на YouTube. Причина, через яку GCP виділяється — вони публікують ряд відео зі своїх внутрішніх конференцій. Це чудовий спосіб залишатися в курсі останніх новин та подій, а також підтримувати свої навички на високому рівні. 
  11. That DevOps Guy
    Автор каналу захоплюється архітектурою платформ, проєктуванням розподілених систем, мікросервісами, контейнерами та хмарними технологіями. Він називає себе проповідником DevOps, закликає використовувати технології автоматизації та відкритий вихідний код. “Я створив платформу, на якій можу поділитися всім, що я дізнався про програмну інженерію та архітектуру”. Крім того, є маса речей, які автор хоче опанувати, так що у відео панує невимушена атмосфера відеоблогу. На каналі він показує як створює ПЗ та документує проєкти на своєму GitHub.
  12. DevOps Toolkit
    Віктор Фарчич та Дерінг Поуп хочуть допомогти підписникам вивчити інструменти та процеси, які мають застосовувати DevOps-інженери у своїй повсякденній роботі. Вони розповідають, який інструмент добре працює, а який ні. Який проєкт найкраще підходить для певного завдання. А також, що потрібно вивчити більш докладно, а що є марною тратою часу.
  13. A Cloud Guru
    Незалежно від того, ви новачок, спеціаліст або просто любитель хмарних обчислень, стежте за всім, що пов’язано з ними — на цьому каналі. Тут все про Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, VMware Hybrid Cloud, Oracle Cloud та інші хмарні інфраструктури. 
  14. Amazon Web Services
    Офіційний YouTube-канал від Amazon про AWS. Тут ви дізнаєтесь як мільйони клієнтів використовують AWS для зниження витрат, підвищення гнучкості та прискорення впровадження інновацій. На каналі майже 150 мільйонів переглядів. 
  15. Sanjeev Thiyagarajan
    Цей канал нещодавно випустив серію відео “Docker + Node DevOps”. Сам автор називає себе хрещеним батьком усіх курсів з Docker. У своїх відео він розповідає про основні принципи Docker, створює програму Node/Express з базою даних Mongo та Redis. Переглядаючи відео, ви навчитеся створювати контейнери, інтегрувати та додавати базу даних Redis для аутентифікації. Ви також дізнаєтесь про розгортання віртуальної машини Ubuntu як виробничого сервера і багато чого іншого.

Це всі YouTubeканали, які ми хотіли виділити на початок 2022 року. Якщо вам здалося недостатньо, тут знайдете розширений список. 

Вже підписалися на якісь із цих каналів? Чи є особистий фаворит на YouTube, який ми не вказали? Пишіть у коментах. 

Залишити відповідь

Дякуємо, що поділились