Я не робот, я тільки вчуся, або гаджети, які наблизять вас до IoT

Ми підібрали трійку гаджетів, які, на нашу думку, потрапляють в особливу категорію IT-продукції. Це не зовсім роботи, але й не звичні пристрої, якими користується людина в повсякденному житті. За прикладами ходити далеко не стали — всі новинки було представлено на Міжнародній виставці споживчої електроніки (Consumer Electronics Show), що проходила з 5 по 9 січня 2017 року в Лас-Вегасі.

Пристрій для управління різними девайсами

Тачскрін-технології відходять на другий план, їхнє місце посідає концепція управління девайсами за допомогою жестів і голосових команд. Один із таких пристроїв — Bixi. Це універсальний прилад, який розпізнає рухи і трансформує їх у команди.

Гаджет синхронізується з кількома апаратами одночасно. Його можна використовувати як будильник, GPS-навігатор, bluetooth-гарнітуру, пульт від телевізора тощо. Bixi дає змогу користуватися смартфоном та іншими пристроями, не відволікаючись від основних справ.

Помічник із характером

Сенсорні панелі, розпізнавачі голосу та датчики рухів — усе це минуле століття порівняно з тим, що можуть запропонувати творці гаджета Olly. Це персональний помічник, який аналізує характер свого власника і на основі цього формує свою власну модель поведінки.

Завдяки технологіям штучного інтелекту пристрій вивчає інтереси власника, його розпорядок дня. Наприклад, він запам’ятовує, яку музику любить слухати господар, роблячи сніданок, або як краще провести вихідний, коли надворі погана погода.

Гаджет для дітей з психічними порушеннями

Це смартпристрій для дітей з певними порушеннями, який допомагає грати в інтелектуальні ігри, розвиваючи моторику, емоційність, когнітивні здібності.

Вбудовані сенсорні датчики дають змогу спостерігати за реакцією дитини на зовнішні подразники. Leka синхронізується з іншими пристроями за допомогою Bluetooth, управляється через iOS і Android-додатки.

Знаєте гаджети, про які ми не згадали? Пишіть у коментарях!

Багато чого незвичайного можна вивчити і на наших авторських курсах! Наприклад, у нас є напрями, які дають змогу отримати навички, що мають попит: адміністрування Linux для новачків і для тих, хто вже має невеликий досвід, курс «DevOps з нуля» і безліч інших програм.

Залишити відповідь

Дякуємо, що поділились