10 інструментів для безсерверного моніторингу в 2021 році

Безсерверні обчислення стали загальнодоступною хмарною послугою нового рівня. Якщо ви збираєтеся перейти на безсерверну архітектуру, ці утиліти допоможуть виявити та усунути загрози.

SenseDeep

SenseDeep — це дуже надійна платформа безсерверного моніторингу для AWS. Вона допомагає користувачам усунути неполадки служб за допомогою трасування дзвінків у реальному часі.

Це одна з найшвидших безсерверних платформ моніторингу для AWS, яка ще й допомагає створювати та показувати метрики лямбда-функцій.

Serverless Monitoring for AWS, Google Cloud Functions and Azure Functions

New Relic

IOPipe — чудова платформа моніторингу з аналітикою інцидентів для безсерверних програм. Вона підтримує все: від монолітної до безсерверної архітектури.

Компанію купила New Relic, тому тепер платформа — частина її продуктів. Підтримує Node, Java та Python.

Платформа не вимагає доступу до даних AWS, і для її використання є багато документації. Ком’юніті допоможе швидко освоїтися, а служба підтримки працює у всьому світі.

Serverless Monitoring by New RelicAWS CloudWatch

Amazon CloudWatch — це репозиторій метрик; служба моніторингу хмарних ресурсів та програм, які ви запускаєте на AWS.

Якщо ви запускаєте безсерверну програму на AWS, за допомогою CloudWatch ви можете розставити метрики на неї, а потім отримувати статистику.

Ви можете використовувати AWS CloudWatch, щоб легко відстежувати та виявляти проблеми, перш ніж вони завдадуть серйозної шкоди архітектурі.

serverless monitoring tools

Google Cloud

Operations Suite — це комплексне хмарне рішення, яке дає бачити продуктивність, доступність і стан ваших програм та інфраструктури.

Платформа моніторингу Google Cloud дає купу інструментів, які допоможуть відстежувати та налагоджувати програми, розміщені в GCP, а також підтримує моніторинг програм AWS Lambda.

Google Cloud дає змогу керувати журналами в реальному часі та аналізувати все в Cloud Operations Suite. Показники, події та метадані зображаються за допомогою розширеної мови запитів – так можна виявити закономірності та усунути неполадки.

Крім того, Google підтримує часто та якісно оновлює документацію та надає безплатні навчальні матеріали за хмарними технологіями.

Google Cloud Operations

Dashbird

Dashbird — зручна платформа безсерверного моніторингу. Головним завданням розробників було створити дуже логічний та акуратний сервіс, з чим вони впоралися.

Інтерфейс Dashbird спрощує моніторинг та налагодження проблем: він дозволяє краще розуміти, що відбувається з лямбда-виразами та шлюзами API у вашому обліковому записі.

Dashbird автоматично збирає дані з вашої програми: за допомогою метрик вам потрібно створити інформаційні панелі, а вже в них дивитися події та фільтрувати їх. Платформа активно аналізує журнали та метрики для виявлення помилок та покращення продуктивності.

Dashbird є надзвичайно корисним для налагодження підготовленого вами сценарію шляхом отримання самих журналів. Ви побачите докладний огляд використання вашого безсерверного рішення та отримайте попередження про помилки.

Splunk + SignalFx

SignalFx від Splunk — це платформа для спостереження за безсерверними програмами з потужними, але простішими механізмами дослідження журналів. Вона надає інструменти для відстеження та швидкого усунення несправностей з автоматичним реагуванням на інциденти. 

Splunk показує інформацію про ваші хмарні програми та архітектуру мікросервісів з видимістю в реальному часі та моніторингом продуктивності ваших функцій.

Платформа SignalFX підходить досвідченим розробникам та інженерам для програмного керування даними без прив’язки до постачальника послуг.

Serverless Monitoring by Splunk

Thundra

Thundra — програма для безсерверного моніторингу цілісності та безпеки програм. Вона відокремлює дані виконання від лямбда-функції та підтримує читання діаграм, налагодження та наскрізне спостереження за безсерверною архітектурою. 

Thundra пропонує докладний моніторинг розподіленої системи та не збільшує час затримки.

Сервіс активно використовує машинне навчання та дата-саєнс: щоб зрозуміти шаблони поведінки додатків, Thundra виявляє аномалії, які автоматично заносяться до чорного списку або вживаються інші дії.

За допомогою CloudWatch Logs легко налаштувати та впровадити програму, але для цього потрібен доступ до даних AWS.Serverless Monitoring

Thundra Espagon

Epsagon пропонує автоматизоване та розподілене трасування у найскладніших безсерверних середовищах. Сервіс дасть вам єдину панель для сервісів, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс та інфраструктурні компоненти.

Ще в Espagon є кореляції та інструменти для безсерверного моніторингу, які допоможуть зручно візуалізувати дані для повної картини продуктивності програми.

Журнали та інструменти керування хмарою, що настроюються, знадобляться при оцінці продуктивності додатків, що потрібно для швидкого усунення пляшкових шийок.

Espagon чудово підходить для усунення несправностей AWS Lambda, але все ще не підтримує кілька облікових записів AWS та мобільну оптимізацію.

Serverless Monitoring

Sentry

Sentry робить налагодження ефективним за допомогою Python та AWS Lambda, щоб ваші безсерверні програми надійно працювали.

Сервіс дає інструменти для перегляду середовища виконання в реальному часі та надання всієї необхідної інформації для швидкого розв’язання проблем.

Sentry використовує інструментацію середовища виконання для фіксації помилок. Це допомагає користувачеві діагностувати проблему та знайти причину її появи за допомогою трасування стека, навігаційних ланцюжків, контексту середовища та функцій.

Sentry ідеально підходить і для новачків, і для компаній, які хочуть швидко знаходити затримки функцій.

Ще сервіс надає розподілене трасування на додаток до моніторингу помилок для безсерверних функцій.Serverless Monitoring

Serverless Framework PRO

Serverless Framework Pro дає користувачеві інструменти, які можуть не тільки відстежувати та усувати неполадки ваших безсерверних програм.

За допомогою Serverless Framework Pro ви можете повністю управляти життєвим циклом безсерверної програми, автоматизувати все: CI/CD з нульовою конфігурацією, спостережуваність, усунення неполадок та багато іншого.

У сервісі ви можете легко під’єднатися до своїх облікових записів AWS та Github, вибрати репозиторії. Після цього ви готові до тестування та розгортання програми.

Serverless Framework Pro ідеально підійде невеликим компаніям для оптимізації розробки та ентузіастам, які не хочуть переплачувати.

Serverless Monitoring

Залишити відповідь

Дякуємо, що поділились