Windows 11: все, що вам потрібно знати про новий випуск

Реліз Windows 11 відбувся на день раніше. Вже зараз користувачі нових комп’ютерів з 10-ою версією можуть завантажити новий випуск. Власникам не найновіших ПК потрібно перевірити сумісність з Windows 11, а потім оновити операційну систему.

Безплатне оновлення до 11 версії зараз можливе для новіших комп’ютерів і пристроїв. Потім Windows 11 стане доступна іншим користувачам. Microsoft очікує, що всі пристрої, що підходять за характеристиками, отримають доступ до безплатного оновлення Windows 11 до середини 2022 року.

Мій комп’ютер сумісний з Windows 11?

“Відповідність вимогам обладнання, показники надійності, вік пристрою та інші фактори, що впливають на процес оновлення, будуть впливати й на те, коли комп’ютери та пристрої отримають оновлення”, — сказав Аарон Вудман, генеральний менеджер з маркетингу Windows.

Щоб дізнатися, чи підтримує ваш комп’ютер оновлення 11 версії: 

  • завантажте додаток PC Health Check
  • перейдіть в Налаштування => Оновлення та безпеку => Windows Update і виберіть“Перевірити наявність оновлень”. Якщо оновлення готове, ви отримаєте можливість завантажити та встановити її.

Серед основних вимог до системи для установки 11-ої версії: 

  • процесор 1 ГГц або більше, 
  • оперативка 4 ГБ,
  • системна прошивка UEFI, з підтримкою безпечного завантаження,
  • пристрій зберігання мінімум на 64 ГБ тощо.

Детальніше про технічні вимоги — тут

Windows 11: що нового?

Нові функції Windows 11 включають підтримку додатків Android, корисні віджети, оновлення макетів для прив’язки додатків до екрана та оновлений Microsoft Store.

Нові та оновлені функції, такі як екранний диктор, лупа, приховані субтитри та розпізнавання мови Windows, призначені для підвищення рівня доступності людям з обмеженими можливостями. 

P.S. Хороші новини для тих, хто все ж хоче залишитися на Windows 10: Microsoft планує підтримувати її до 14 жовтня 2025 року. 

А ви готові перейти на Windows 11 або вже підбираєте дистрибутив Linux під ваші потреби?) Пишіть в коментах.

Залишити відповідь

Дякуємо, що поділились