Що таке TeamCity

TeamCity — це серверне програмне забезпечення, написане мовою Java, розроблене компанією JetBrains, яке забезпечує безперервну інтеграцію (CI) коду.

Основні характеристики TeamCity

Unit-тестування

ПЗ надає можливість стежити за коммітами, після чого відразу запускати створення білду та unit-тести. Наприклад, якщо після якогось комміту відбулися збої тестів або компіляції, розробнику прийде повідомлення, що код необхідно ревізувати. Завдяки зручному веб-інтерфейсу, подивитися, що відбувається можна в режимі реального часу.

Пошук дублікатів та аналіз коду інспекціями

Код Java аналізується інспекціями IntelliJ IDEA, яких налічується понад шістсот. Таким чином, той, хто відповідає за якість коду, може оперативно реагувати на помилки програмістів та повідомляти їх про це.

Є також можливість пошуку дублікатів, які трапляються при ре-використанні коду різними розробниками в рамках одного програмного проєкту.

Remote Run

Режим попереднього тестування, що дозволяє завантажувати в систему CI патч до комміту, після чого система сама його накладе на код проєкту, всі збірки та перевірки запустяться автоматично. Ця фішка особливо корисна у тих випадках, коли запуск тестування самим розробником ускладнений, а процес виконується під різними архітектурами чи версіями операційної системи.

TeamCity також надає можливість використовувати кілька систем контролю версій одночасно, інтегруватися з різними середовищами розробки, такими як Visual Studio, Eclipse, IntelliJ IDEA, здійснювати грид-складання проєкту — одночасно проводити кілька збірок, тестувати код у різному програмному оточенні та на різних платформах.

Залишити відповідь

Дякуємо, що поділились